Sabtu, 26 November 2016

Kenapa Shaklee Ada Landmark Study?

Apa itu landmark study?

Landmark study adalah satu kajian yang dibuat terhadap sesuatu produk di mana kajian ini bukan untuk setahun dua ye..

Faham tak maksud saya? Kajian yang dibuat berpuluh-puluh tahun bagi memastikan pengguna yang mengambil produk ini adalah selamat dan tiada kesan sampingan.

Pentingkan landmark study ni. Ya, memang penting. Makanan nak makan masuk dalam badan kot. For sure la kena ada landmark study.

Korang makan supplement apa? Cek dulu ya ada landmark study or tak sebelum nak consume untuk tempoh lama. Bukan apa, nanti nak sihat bertukar jadi lain pulak.

Untuk shaklee ni memang confirm ada landmark study. Setiap produk yang dikeluarkan ada kajian ye. Bukan main jual camtu jer. Sebab tu Shaklee adalah trusted produk. Saya pilih Shaklee sebab ni la.

Kenapa Landmark Study ni penting?

Sebab...penyakit yang banyak2 ni..yang ada kat dunia ni mengambil masa 10-30 tahun untuk develop. So dah penyakit amik masa lama camtu, takkan la supplement nak amik masa 1-2 tahun jer untuk develop kan? Faham tak maksud saya ni..

Maksudnya supplement kena develop lebih lama daripada tu la..

Jadi, pilih la supplement yang ada landmark study yer..supaya tak sia2 awak makan vitamin.


Sabtu, 6 Ogos 2016

Kisah Sebenar Seorang Aku..

Assalamualaikum..
Gembira sungguh dihati apataknya, hampir 20 tahun lebih nak buang kan lebih-lebihan lemak kat badan ni.. Bayangkan start Form 1 (13 tahun) badan makin membesar.. maklumla time tu selera makan tengah ada.. sampai la umur 20tahun seluar kena pakai size 42.. kadang² tu jeles tengok kawan² dengan stail fesyen terkini.. Macam² produk guna, dari murah sampai ke Mahal.. hasilnya takde..makin membesar ada la.. Bayangkan perasaan rendah diri masih menebal.. kena plak kawan² beri bermacam gelaran.. Nak marah tak boleh, sebab lagi marah lagi dapat gelaran baru pulak.. so simpan dalam hati pulak..

Sekarang ni dh 37tahun dah.. Alhamdulillah cinta hati saya (wife) jadikan saya "Tikus Makmal" dengan memberi produk Shaklee.. Mula² kena telan dulu Herblax 2biji 1 hari.. Sebulan juga la telan pil tu.. ye la kena bagi cuci dulu apa yang bersarang dalam usus tu.. Dari 2biji Up pulak ke 4biji, dah tu kena tambah 2 lagi jenis, Leceitin & Omega Guard..
Semua tu ada fungsinya, Cuci, buang & tenaga.. Sayang punya pasal kat wife maka terima la ujikaji kat diri saya.. hehe



Alhamdulillah sepanjang saya mengambil Supliment ni, saya takde la sampai berlari ke toilet maklum la kalau detox ni, memang kena selalu ke toilet.. Tapi bola.mengambil ni.Takde la sampai macam tu..

3bulan saya ambil suplement ni, saya macam tak percaya, dari 120kg turun ke 115kg, lepas tu turun lagi ke 109kg.. macam tak caya pulak..Sepanjang bulan Ramadhan baru² ni saya x timbang, sebab nak tengok result dia.. penghujung bulan ramadhan baru saya cek..Terperanjat lagi sekali sebab dapat 98.6kg.. fuiiyoo seeonok tu.. Kat kampung semasa raya mak saya terkejut sebab dah susut dah anak dia..hehe..Nak.kata konsisten makan pil tu tak juga.. kadang² skip sampai 1minggu.. so  takde la naik balik..

Baru² ni saya & wife bawa anak pi klinik sebab demam, saya nampak la alat penimbang dalam bilik Doc.. so saya timbang la.. Alhamdulilah turun lagi ke 96kg.. Syukur dah lama saya mengidamkan penurunan macam ni.. Sekarang timbul masalah lain pulak, Seluar banyak banyak dah longgar..baju pun dulu 2xL & 3xL sekarang XL la pulak.. nak tak nak kena cari size baru la sekarang ni..



Kepada wife saya yang empunya Blog ni.. Anda telah BERJAYA buat ujian keatas Suamimu ni..hehe..  Kepada Anda² yang membaca ni.. Jika mahu menjadi tikus makmal macam saya ni cepat² hubungi

0197439447 (Izni Malek) Insyaallah beliau sedia membantu..

Jadilah sebahagian SHAKLEE EFFECT!


Jumaat, 5 Ogos 2016

Assalamualaikum..
Apa khabar semua pembaca.. Syukur Alhamdulillah sebab diberi kesempatan & berkongsi di ini.. Terima kasih kepada Isteri tersayang kerana menjemput saya bersama-sama berkongsi pandangan dalam blog ini..

Saya Norimaei Mohamad atau Maei TE (Facebook), Saya pengguna & Authorized Dealer untuk Simkad Tone Excel.. Pasti ramai tertanya-tanya "bagus sangat ke simkad ni".. Jawapannya terlalu bagus, kerana tiada satu pun simkad di pasaran yang sanggup memberi ganjaran & keistimewaan kepada penggunanya..

Ini antara manfaat yang diberikan oleh Tone Excel kepada kami sebagai penggunanya..

1. Insurance Takaful Percuma bernila RM50K
2. Point Tiket Flight Air Asia
3. 30% Untuk Penginapan di Tune Hotel
4. Percuma Data Internet 1Gb, 1.5Gb & 2.5Gb
    (mengikut topup RM30, 50, 60 & 100)
5. Percuma Masa Berbual dengan Topup RM10, 20, 30, 50, 60 & 100.
6. Hot Plan 60 (Unlimited Call + 2.5Gb)
7. Cabutan Bertuah Bulanan & Tahunan
8. Pinjaman RM10K Untuk Kos Rawatan Hospital
9. Biasiswa Pelajaran Universiti Tempatan
10. Pasif Income Melalui Handphone
11. Number Lama boleh Dikekalkan




Antara tempat-tempat yang boleh topup



Promosi Topup




Jadi renungkan sebentar.. Sepanjang Anda menggunakan handphone, sudah berapa lama anda habiskan duit untuk topup & bill.. Apa yang anda dapat? Puas hati kah anda.. 
Baik lah, InsyaAllah saya akan coretkan lagi di ruangan akan datang.. 
Sebelum saya akhiri, jika anda mahu dapatkan simkad ini.. boleh hubungi saya di talian  01132330302.. Assalamualaikum..

Shaklee Dikuasakan dengan Tone Excel

Assalamualaikum..
Bersua kita kembali dalam Blog saya ni, setelah hampir 8 bulan saya menyepi.. Alhamdulillah dengan limpah kurnia dari Allah SWT, pelbagai rintangan & cabaran dalam kehidupan sekarang ni dapat saya bersama-sama lagi untuk meneruskan Blog saya ni.. Untuk pengetahuan semua, saya masih lagi aktif bersama produk kesihatan Shaklee.. Setiap bulan makin bertambah Order dari rakan-rakan sekerja, Fb, Instagram & juga keluarga.. Syukur Alhamdulillah..
Disini juga saya ingin menyatakan bahawa Blog saya ni juga akan dikemaskinikan oleh Suami saya, dalam menjalankan perniagaan online Telekomunikasi iaitu Simkad Tone Excel.. InsyaAllah kami akan sama-sama membuat yang terbaik dalam hasil perkongsian kedua-dua cabang bisness yang kami usahakan.. Alhamdulillah dengan kobolarasi kami dapat sama-sama membantu antara satu sama yang lain..

Seperti Shaklee, produknya amat terbaik untuk kesihatan kita, begitu juga Simkad Tone Excel terbaik untuk semua, kerana dengan menggunakan sahaja, kita dapat manfaat & ganjaran yang diberikan.. Ibarat "Bagai Aur dengan Tebing" Atau "Isi dengan Kuku".. Masing-masing memerlukan antara 1 sama yang lain.. Sambil saya bisness shaklee, saya memerlukan Telefon/ Handphone untuk saya menghubungi Prospek atau Customer saya.. Dari saya membazir dengan rangkaian sedia ada baik saya tukarkan kepada yang boleh mendatangkan keuntungan..

InsyaAllah akan bermulalah & aktif Blog ini seperti dulu dengan kabolarasi kami.. Terima kasih Selama ini untuk anda kerana memberi support saya selama ini..tq

Sabtu, 16 Januari 2016

Bantu Anak Anda Bercakap

Sebagai ibu mesti rasa risau kan bila si manja tak nak bercakap. Saya dulu pun mengalami masalah yang sama. Anak lelaki saya umur 2 tahun pun masih tidak mahu bercakap. 


Risau tu memang ada sebab rasa macam tak normal macam budak-budak lain.

Tapi jangan risau ye sebenarnya itu biasa jer..ada orang cakap budak lelaki memang lambat bercakap kan..pernah dengar tak macam tu..

Kalau nak dibezakan memang betul. Anak perempuan saya seawal umur 1 tahun dah mula bercakap. Hehe..

Tetapi anda perlu risau jika :

1) anak tidak memberi respon jika anda bercakap dengannya
2) anak tidak faham perkataan yang kita sebut

Yang tu kalau dah masuk umur 5 tahin tak ada respon kena bawa jumpa doktor ye..

Kat sini saya nak share masa anak saya lelaki tu tak nak bercakap saya start bagi dia makan omega guard dan mealshake..

Alhamdulillah, sekarang dah mula bercakap walaupun ada la certain perkataan tu dia sebut tak berapa nak betul..hehe

Selain tu juga saya boleh nampak perubahan positif seperti perkembangan otaknya..maksudnya bukan la saya nampak otak tu berhubung tapi dari segi luaran dia banyak tanya soalan kepada saya dan cepat ingat apa yang saya bagi tahu dia..selain tu nampak dia lebih proaktif dan selalu ingin tahu benda di sekelilingnya..Alhamdulillah dengan izin Allah juga..

Sekian sharing saya..semoga bermanfaat untuk ibu-ibu sekelian ya..☺️

Jumaat, 25 Disember 2015

Pengedar Shaklee Kulim, Kedah

Assalamualaikum..selamat malam..

Dah lama xmenulis dalam blog ni..hihi
Malam ni terpanggil untuk perkenalkan siapa saya yang sebenarnya..hehe

Ok saya ni adalah pengedar Shaklee yang sah untuk kawasan Kulim, Kedah ye..

Jadi anda yang duduk area Kulim boleh la contact saya di talian 0197439447.. Nak telegram boleh, wasap pun boleh ye..

24 hours..hehe xkisah pun..tapi klu tgh mlm sy xreply tu bermakna saya tido la ye..

Kalau berhajat nak try shaklee do pm me ok??

Saya boleh cod kawasan :

✅ kuala ketil
✅ kulim
✅ kulim hi tech
✅ kulim utama
✅ padang serai
✅ seberang jaya
✅ baling pun boleh 😄

So jangan segan2 pm saya ye..
Sekian sharing untuk malam ni..

Selamat malam..Assalamualaikum 😊


Jumaat, 22 November 2013

Soya Penyebab Kanser? Kenali ESP Dan Kenapa Ianya Berbeza

Sejak akhir2 ni..ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...
Kredit to Hanum

ESP ialah protin..kenapa protin penting?

  • Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secaragenetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium